Devold ulltröja Nansen Zip Neck Grey Melange

Klassisk rejäl enfärgad fiskartröja med dragkjedja i halsen

Devold Nansen Sweater High Neck är en norsk klassiker som säkert känns igen. Originalet är en varm traditionell polotröja i 100% ull. Från början tillverkad för arbetare och expeditionsfolk. Idag ett populärt fritidsplagg för i första hand kallt väder. Helt rätt i tiden. Ull är helt nedbrytbart och miljövänligare än plast!

En ylletröja av denna kvalité håller i många år och värmer dig när det är kallt. Ullen värmer även när den är våt, perfekt på havet och i naturen alltså. Det visste man förr och det är en sanning som håller än i dag!

Grey Melange är naturgrå i en ljus nyans med fina skiftningar. Mjukheten i tröjan kommer sig av att man förtvättat och krympbehandlat plagget.

  • Halvlång dragkjedja i halsen, vikt hög hals
  • 100% ull från norska får
  • Slitstark och tidslös

Från början tillverkad för de som var tvungna att trotsa klimatet i sitt yrke, numera till lyx för oss som trotsar det frivilligt.

Unisex. Normal passform. Välj gärna en storlek mindre än du brukar om du är tjej.

Användningsområde:  Nansen sweater är nästan alltid rätt! Men varför inte testa den där den var tänkt att vara, i jobbet eller i bistert klimat!

Material: 100% ull

Tvättråd: Handtvätt max 40 grader eller kemtvätt. Vi rekommenderar gärna ett ulltvättmedel.

Miljö: Norsk ull, stickad i Litauen. Devold är ett norskt företag som har producerat kvalitetskläder av ull sedan 1853. Devold använder Woolmark-märkt ull. Man handlar i råvaran ull, och inte i färdigt garn, vilket gör att man har full koll på hela kedjan. All färgning och kemikalier i tillverkningsprocessen är certifierade under Oeko-Tex.

1 799 kr

540 kr

Produkten är tyvärr slut i lager.