Devold ulltröja Original Islender Wool Sweater

Klassiskt mönstrad fiskartröja.

Devold Original Islender Wool Sweater är en varm traditionell fiskartröja i 100% norsk ull. Introducerad som Devolds första arbetströja runt 1850. Från början tillverkad för fiskare och andra arbetare som jobbar i utsatt klimat men idag ett populärt fritidsplagg för i första hand kallt väder. Riktigt snygg dessutom. Färgerna är klassiskt blågrå mönster på vit botten, och tröjan har en tjock urringning samt ribbstickade rejäla avslut.

En ylletröja av denna kvalité håller i många år och värmer dig när det är kallt. Ullen värmer även när den är våt, perfekt på havet och i naturen alltså. Det visste man förr och det är en sanning som håller än i dag!

  • Originalet bland fiskartröjor
  • 100% norsk ull
  • Grovstickad

För att få mjukheten i dessa tröjor har man förtvättat och krympbehandlat tröjan.

Unisex, precis som den alltid varit. Nog tänkt som fiskartröja till herr från början.  Lös passform. (Välj en storlek mindre än normalt om det är till dam)

Användningsområde: Friluftsliv, jakt, fiske, stugmys eller varför inte som det ursprungligen var tänkt, på jobbet?

Material: 100% ren ny norsk ull, Fine Crossbred 32-36 micron.

Tvättråd:  Handtvätt eller maskintvätt, ullprogram, max 30 grader. Vi rekommenderar gärna ett ulltvättmedel.

Miljö: Norsk ull, stickad i Litauen. Devold är ett norskt företag som har producerat kvalitetskläder av ull sedan 1853. Devold använder Woolmark-märkt ull. Man handlar i råvaran ull, och inte i färdigt garn, vilket gör att man har full koll på hela kedjan. All färgning och kemikalier i tillverkningsprocessen är certifierade under Oeko-Tex.

1 499 kr

450 kr

Produkten är tyvärr slut i lager.