Vossatassar

Vossatassar - fantasi och funktion i barnkläder av merinoull!

Fantasi är fantastiskt. Vossatassar är coola kläder för barn med lek som livsstil. Med roliga mönster och praktiska modeller skapar man kläder som lockar barn i åldern 0-7 år till lek och aktivitet. Kläder som tål hopp och lek, klättra i trä, bada i snö, hoppa i slott, plaska i vatten, springa barfota i, åka skidor, bygga snögubbar, läsa sagor i. Kort sagt - äventyrskläder för allt småfolk. Från babybody och bebiskläder i merinoull för nyfödd upp till barnkläder mer erfarna livsnjutare .

Vossatassar vill ta avstånd från könsindelning på barnkläder.

ALLA kan gilla monster! Och monster, det finns det gott om på Vossatassars plagg. I härliga färger som inte delar in barnen i traditionella flick- och pojkfack. Det handlar inte om kön, det hankar om lek och glädje som livsstil helt enkelt.

Vossatassar skapar kläder med fiffiga funktioner.

Med interlock stickar man samman mjuk bomull med superfin merinoull. Insidan blir lika fin som utsidan, och bomullen garanterar att plaggen varken kliar eller sticks. Så dom kan få bli de favoritplagg som dom förtjänar.

Merinoull i barnkläder har många bra egenskaper som barnen har glädje och nytta av, utan att veta om det. 

  • Den hjälper barnen reglera kroppsvärmen på ett fantastiskt bra sätt. Mycket skönt på förskolan och dagis, där aktiviteterna avlöser varandra och barnen växlar mellan fullt ös och mer lugna pass, både inomhus och utomhus.
  • Merinoullen värmer även om den blir fuktig. En egenskap som gör den oslagbar som lager ett, närmast kroppen.

  • Merinoullen är naturligt antibakteriell, vilket gör att plaggen håller sig fräscha över en längre tid. Perfekt för vardagsbruk på förskola och dagis, eller på skidresan när tvättmöjligheterna är begränsade.

Mulesing-fri merinoull

Vossatassar använder merinoull från Nya Zeeland och Sydafrika, med ursprungscertifikat som visar att ullen är mulesling-fri. Plaggen är helt fria från ftalater och fluorkarboner.

Vi på ylle.net blir så glada av Vossatassars barnkläder

- vi önskar bara dom kunde göra strumpbyxor med bett i baken i vuxenstorlek också!

Kari Traa och Vossatassar stödjer SOS Barnbyar!

Alla barn har rätt till lek och ett tryggt hem! En procent av Vossatassars årliga omsättning skänks till organisationen SOS Barnbyar. Hitta mer under #medretttilåleke