Klippan Yllefabrik

Klippan Yllefabrik är ett familjeföretag grundat för fem generationer sedan.

Då, 1879, var fabriken ett litet ullspinneri, idag samarbetar man med kända formgivare och egen fabrik i Lettland. Klippans långa tradition av textilt kunnande kombineras med unik svensk design och mycket god kvalité. Klippan Yllefabrik använder alltid naturmaterial och väljer ekologiska alternativ i största möjliga mån.

EcoWool by Klippan - så miljövänligt som möjligt

Ekologisk bomull har länge varit ett begrepp, men ekologisk ull har tidigare varit relativt sällsynt. Problemet är att insektsangreppen i de största ullproducerande länderna varit mycket omfattande, och det varit svårt att avstå från kemiska bekämpningsmedel. 


Med Eco Wool vill Klippan närma sig en så miljövänlig ull som möjligt genom att minimera det upprepade användandet av insektsmedel. En behandling är dock en nödvändighet för att undvika plågsamma insektsangrepp. Behandlingen sker därför tidigt i uppfödningen vilket innebär att inga eller endast försumbara rester finns kvar i den färdiga ullen. Vidare förekommer inga kemikalier, varken på fälten eller i den mat som fåren äter, och ingen antibiotika används under uppfödningen. Slutligen har en särskild tvättmetod tagits fram för att skona den yttre miljön.

Klippans Yllefabrik är ISO 9001:2000 och ISO 14001:2004 certifierad.

Paging i toppen