Träningskläder i merinoull

Den som provar träningskläder i merinoull återvänder sällan till andra material. 

Slipp illaluktande träningskläder!

Merinoullens fina egenskaper är som klippt och skuret att passa de krav man kan ställa på sina träningsplagg. Ylletyger i merinoull kan numera vävas mycket tunt ner till tjocklekar på 150g/m2, vilket är idealiskt för tunna lätta träningskläder. Med ett naturmaterial som merinoull närmast huden regleras kroppstemperaturen på ett exceptionellt bra sätt. Ullen hjälper dessutom till att transportera bort fukt från t. ex. ett underställ till ditt ytterplagg. Skulle man vilja gå ner i aktivitet eller ta en paus i skidspåret värmer ullen även om du är fuktig och svettig.

Merinoull luktar inte svett!

Merinoullens största fördel i träningskläder är kanske ändå ullens fantastiska förmåga att hålla sig odör-fri. Slipp Keratin i ullfibrerna bryter ner illaluktande bakterier på ett naturligt sätt och gör ullen självrenande. Du kan vanligtvis ha ditt merinoullplagg på pass efter pass utan att tvätta det efter varje träning. Vädring utomhus räcker oftast för att hålla det fräscht och luktfritt.

Träningskläder i merinoull passar för all träning, från multisport till Friskis och Svettis, och flera av våra leverantörer har specialanpassade plagg med extra smarta funktioner för t. ex. högintensiva sporter som cykel och löpning eller lågintensiva aktiviteter som yoga.

För att öka merinoullens slitstyrka och elasitisitet kan man med fördel blanda upp ullen med ett par procent lycra, polyester eller nylon. Det kan vara bra om man föredrar tajta träningskläder som kan vara lite trånga att dra av och på en svettig nytränad kropp.