Ull under MC-stället

Så länge hojen rullar ligger fokus på körupplevelsen, men när man tar en paus har nog de flesta som kör MC ställt sig frågan: 

-Vad sjutton har man på sig för vettigt under MC-stället?

Stället, oavsett om det är skinnställ eller syntetställ, fungerar som ditt yttersta skyddslager mot väder och vind, och fungerar det bra sätter det stora krav på vad du har på dig under. Merinoull klarar dom kraven bra, oavsett om det gäller att hålla dig varm eller sval.

 

Merinoullen är till att börja med i det närmaste luktfri, och keratin, ett ämne som finns i ullfibrerna, gör att plagget är självrenande. Vidare reglerar merinoullen kroppstemperaturen snabbt och naturligt. Kyler det på minimeras risken för att frysa, merino närmast huden värmer även om man är fuktig, samtidigt som det svalkar bra om det är varmt vid en paus.  

En annan aspekt vid längre turer är att man hela tiden måste hålla koll på packstorleken. I och med att samma kläder kan användas under lång tid kan man hålla packningen lätt. Ett underställ och t. ex. en t-shirt i merinoull som vädras med jämna mellanrum är en perfekt kombination för MC-resan.