Yogakläder i merinoull

Yoga är både en träningsform och avslappningsform. Det finns nästan lika många varianter av yoga som det finns utövare. I västvärlden är den fysiska yogan mest känd och ständigt växande. Former som Ashtangayoga, Vinyasa, Flow- och poweryoga, alla sprungna ur Hathayoga.

Valet av yogakläder är naturligtvis beroende av vilken form av yoga man utövar, men några generella tips kan man ge, och merinoull funkar till all yoga!

 

Det är viktigt att materialet i kläderna är lätt, luftigt och töjbart. Yogakläder skall sitta på plats så att man inte behöver rätta till dom mellan positionerna, och dom skall kännas naturliga och bekväma.

För mer aktiv yoga klär man sig som för ett träningspass, det kan vara en kort tight träning-t-shirt i merinoull för en kille och en sport-bh i merinoull, eller merinoull-linne för tjejerna. På underkroppen kanske ett par trosor eller kalsonger i tunn bekväm merinoull med tights eller shorts ovanpå. Merinoull luktar inte och du kan ha dina yogakläder pass efter pass. Det räcker ofta med att vädra dem över natten emellan.

För mer avslappnande, inte fullt så högintensiv yoga tycker många det är skönt med med långa mjuka merinoullbyxor, antingen av mysbyxtypen eller kanske tights även här. Även på överkroppen kan lite mer täckande klädsel vara mycket bekvämt, en långärmad merinoulltröja gör att man inte fryser.

All yoga avslutas vanligtvis med någon form av avslappningsövning, och har passet varit intensivt och svettigt, hjälper merinoullens värmereglerande egenskaper dig att behålla en behaglig kroppstemperatur under avslappningen.

Efter yogapasset kan det vara skönt att slappna av och svepa in sig i en lite tjockare ullhoodie.