Aclima AS

Aclima har tillverkat kläder sedan 1922. I första hand känner de flesta till dem genom deras kläder för sport- och friluftsliv. Aclima är även stora leverantörer till krävande aktörer så som polis, skogs-, lantbruk och norska försvaret.

Aclima A/S är experter på kläder av merinoull för vårt nordiska klimat.  

Aclima har kläder i varierande tjocklekar och ullblandningar, mössor, nätunderställ jackor, mellanlager, sports-bh, toppar, strumpor med mera.

Lightwool, Hotwool, Warmwool, Coolnet och Woolnet är några av deras serier. Allt från riktigt tunna underställ Lightwool, via Woolnet, Warmwool till rejält tjocka och tåliga(re) Hotwool. Aclima tillverkar fortfarande det mesta i norge.

Aclimas Warmwool hooded sweater är en huvtröja i tunt och värmande tyg som blivit en klar favorit hos många användare. Huvan är riktigt finurlig och fungerar både som värmande huva där tunnheten gör att den går under både hjälm, mössa eller skaljacka. Men huvan är också en riktigt go balaklava i nedfällt läge.

Så här skriver Aclima om sig själva:
Aclima AS har varit en stark aktör på den norska textilmarknaden sedan 1922. Kärt barn har många namn, och många kommer nicka igenkännande åt producenterna Akla, Tuna och Dovre tekstil. Samlandet av dessa aktörer har lett fram till den mest kompetenta norska textilproducenten av idag.
 Den erfarenhet och kunskap som vi har arbetat upp genom generationer är till ovärderlig nytta i vårt fortsatta arbete med att hålla folk varma och torra. Vi känner väl de behov vårt speciella klimat ger och sträcker oss till det yttersta för att täcka dessa.
Aclima AS är ett av få textilföretag som fortsatt har produktion i Norge, och vi håller till på Krøderen vid foten av Norefjell.

www.aclima.no


Aclima Wool Shampoo
120 kr
Aclima Warmwool Balaklava
350 kr
Aclima Balaklava Civil
420 kr