Poncho i ull

Capes och ponchos i mjuk hållbar ull

En Poncho är lätt att ha med på resan, i vardagen eller till en sommarfest!

Ullponcho är ett riktigt hett modeplagg som dessutom fyller en funktion, den är lätt att ta med, och går att använda som lager-på-lager över en blus, en tröja eller varför inte över skinnjackan. Helt inne just nu.

En poncho eller cape i ull är miljövänlig, hållbar och mjuk och skön. Det är viktigt att materialet är följsamt och att ponchon faller snyggt och naturligt. Vi har valt ut ponchos med olika ullblandning för olika funktioner, stil och look.

Vi har ponchos och capes i ren merinoull, i merino cashmere eller traditionell ull. Vad föredrar du?100% merinoull

En poncho eller cepe i ren merinoull ger dig ett vackert tidlöst plagg som dessutom är lättskött. Merinoullen känns fräsch länge och behöver för det mesta bara vädras. Merino kan enkelt tvättas, följ tvättrådet i ditt plagg. Merinoullen är mjukare än vanlig ull och ger en mjuk ombonad känsla. Holebrook tillverkar sina slätstickade ponchos i ren merinoull. Sofie poncho är en av våra storsäljare!

Cashmere merinoull

Cashmere, eller kashmir på svenska, är underullsfibrer från tamgetter som lever i mycket kallt klimat. Det är ett mycket mjukt ullfiber som passar utmärkt att blanda med t.ex merinoull. Ofta tillsammans med viskos och nylon för att ge ett formstabilare slitstarkt plagg. Resultatet är mycket mjuka lyxiga ullponchos som kan flätstickas för att ge ett levande och vackert utseende. Vi är förtjusta i asymmetriska ponchos från danska Mathlau som är snurrbara och som passar till nästan allt. Även Tif-Tiffy väljer cashmere merino i sina ponchos.

Traditionell ull

Riktig ull tillskrivs ibland en viss stickighet, men genom att tova ullen, sk. boiled wool, får man fram ett tyg som både är hållbart, vackert och som med tiden blir skönare och skönare. En cepe i traditionell ull känns naturligt och robust samtidigt som looken är både rå och snygg på samma gång. Ivanhoe of Sweden är experter på boiled wool och är våra storfavoriter med sina tröjor och capes i traditionell ull. Dom gör även ullponchos för barn.

En poncho eller cape i ull är inte bara ett plagg för den kalla årstiden. Merinoullen är lätt, och skrynkelfri, det är ett lika perfekt förstärkningsplagg att plocka med sig till sommarkvällsfesten som att svepa om sig i vinterstugan!